Çocuk
Ben CELİLE, Nazım Hikmet'in annesi
ELA GÖZLÜ PARS CELİLE adlı romanıyla yüz binden fazla okurun beğenisini ve ilgisini kazanan yazar Osman Balcıgil’den gençler için eşsiz bir tarihi roman...
Dünyaca ünlü şairimiz Nâzım Hikmet ile cezaevi günleri ve sürgünleri boyunca büyük desteğini gördüğü ressam annesi Celile’nin yaşamöyküsünü anlatan BEN CELİLE NÂZIM HİKMET’İN ANNESİ yalın dili ve sürükleyici kurgusuyla gençler için kaleme alındı.
Nâzım Hikmet, 1902 yılında dünyaya geldiğinde Celile Hanım henüz 22 yaşındaydı. İlerleyen zamanlarda cezaevinde açlık grevine giden oğlunu kurtarmak için Celile Hanım’ın sokaklarda başlattığı imza kampanyasıyla yarattığı yankı, uzun yıllar zihinlerden silinmedi.
Her sayfası duygu, tarih, azim, ilham, yetenek, inanç ve bilinç dolu BEN CELİLE NÂZIM HİKMET’İN ANNESİ elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir roman...
Ben SABAHATTİN ALİ
KÜRK MANTOLU MADONNA, İÇİMİZDEKİ ŞEYTAN ve KUYUCAKLI YUSUF romanlarının yazarı Sabahattin Ali’nin yaşamöyküsünü BEN SABAHATTİN ALİ adlı kitabında eşsiz bir roman kurgusu içinde kaleme alan Osman Balcıgil, Sabahattin Ali’yi bu kez gençler için yazdı.
ELA GÖZLÜ PARS CELİLE, YEŞİL MÜREKKEP ve İPEK SABAHLIK gibi çok satan biyografi romanlarının usta yazarı Osman Balcıgil’in gençler için uyarladığı BEN SABAHATTİN ALİ, Sabahattin Ali’nin öğrencilik yılları, Almanya’ya gidişi, siyasi görüşü, özel yaşamı, askerlik dönemi, hapishane süreci ve istihbarat ajanları tarafından izlendiği günleri tüm açıklığıyla ve lezzetli bir üslupla anlatıyor...
SATIN AL
Ben SUAT DERVİŞ
Çok satan CELİLE, ELA GÖZLÜ PARS, YEŞİL MÜREKKEP ve İPEK SABAHLIK romanlarının yazarı Osman Balcıgil, Türk edebiyatının dünyaca ünlü kadın yazarı ve gazetecisi Suat Derviş’in hayatını gençler için romanlaştırdı.
BEN SUAT DERVİŞ, FOSFORLU CEVRİYE’NİN YAZARI adlı bu kitap, Nâzım Hikmet’in adına şiirler yazdığı büyük yazar Suat Derviş’in soluk kesen dramını, naif bir anlatımla ve sürükleyici bir kurguyla anlatıyor.
Saraylı bir annenin kızı olarak varlıklı bir hayata doğan Suat Derviş, ne yazık ki son nefesini verirken yoksulluk içindeydi. Üstelik üzerinde saraylı annesinin hediyesi olan sabahlığı örtülüydü.
Aydın fikirleri ve sivri kalemiyle çok genç yaşta siyaset dünyasının da dikkatini çeken Suat Derviş, döneminin aydınlarının gördüğü eziyetten de nasibini aldı. Zorlu ama gıpta edilecek bir mücadelenin parçası oldu. Almanya’da Suzet Doli, Fransa’da Suat Derwish ismiyle basılan kitapları yurtdışında da büyük ilgi gördü.
BEN SUAT DERVİŞ, FOSFORLU CEVRİYE’NİN YAZARI adlı bu kitabı, bazen heyecanla, bazen şaşkınlıkla okuyacaksınız.